Ons lid Loes Hromádka is door de gemeente De Ronde Venen genomineerd als sportvrijwilliger van het jaar 2023. Zij staat in de top 3! Tijdens het sportgala op vrijdagavond 26 januari a.s. in Abcoude wordt de winnaar bekend gemaakt.
Het bestuur heeft Loes Hromádka uit Vinkeveen voorgedragen. Al ruim 30 jaar doet Loes de ledenadministratie van Golfclub Veldzijde. Het ledenaantal is in die periode flink gegroeid naar ruim 1300 leden. Het is een behoorlijke klus om voor alle leden gegevens bij te houden: aanmelden nieuwe leden, uitschrijven gestopte leden, adreswijzigingen, wijzigingen van mailadressen en niet te vergeten het uitwisselen van deze gegevens met de NGF.

Complicerende factor daarbij is, dat al onze leden naast hun lidmaatschap van de vereniging ook speelrecht kopen bij Golfpark Wilnis om te golfen. De ledenadministratie moet dus overeenkomen met de administratie van het Golfpark. Loes heeft dus zeer frequent contact met de administratie van Golfpark Wilnis over in- en uitschrijvingen. Als mensen lid willen worden van de vereniging willen ze natuurlijk snel kunnen golfen. Vrijwel elke dag melden nieuwe leden zich aan of geven leden wijzigingen door. Loes meldt alle nieuwe leden zo snel mogelijk aan zodat ze in alle systemen actief worden. Pas dan kunnen ze namelijk reserveren om een ronde te spelen. Regelmatig belt ze leden op met de vraag wat hun (nieuwe) mailadres is, als mails van de vereniging niet aankomen. Vaak heeft ze pas na een paar keer bellen contact, dus dit kost heel veel tijd.

Loes heeft ook regelmatig contact met de NGF over de ledenaantallen van de vereniging, op basis waarvan de hoogte van de contributie van onze Golfclub aan de NGF wordt bepaald. Haar respectabele leeftijd weerhoudt haar er niet van om nog steeds met veel enthousiasme deze taak te vervullen. En dat alles ondanks het feit dat ze door een ongelukkige val zelf de laatste jaren nauwelijks meer door de golfbaan loopt om te spelen. Welke vraag we ook hebben over hoe de leden in onze systemen moeten worden opgenomen, Loes weet het of zoekt het met veel plezier voor ons uit.
De titel Sportvrijwilliger zou een mooie bekroning op haar werk zijn, nu ze onlangs 80 jaar is geworden. Wij hopen van harte, dat zij de prijs krijgt uitgereikt op 26 januari a.s. Wil je bij het sportgala aanwezig zijn? Dat kan en is gratis. Aanmelden kan via www.derondevenen.nl/sportgala.