Onder nagenoeg ideale weersomstandigheden werd op zondag 31 oktober gestreden om zoveel als mogelijk emmers te scoren. En weer hadden de thuisblijvers zich verkeerd laten voorlichten door de weervoorspellers. Slechts enkele flights ondervonden enige hinder van wat lichte regenval op de laatste drie holes.

Aan deze wedstrijden doen handicappers mee van alle niveaus. De bedoeling is om iedere wedstrijd zoveel mogelijk de par op iedere hole te scoren. Dit wordt dan een emmer genoemd. Gedurende het winterseizoen wordt over 8 wedstrijden de eindwinnaar bekend, dit is degene die de meeste volle emmers heeft gescoord. Alle 18 holes moeten dan dicht zijn gespeeld. De course handicap wordt voor de handicappers tot 22.0 gecorrigeerd met 75%. Daarboven met 85%.

Tijdens de wedstrijd hoor je veel gejuich in de baan als er weer door een van de deelnemers een emmer wordt behaald.

Bij de dames wist Marian Erbrink met een score van maar liefst 14 emmers met de dagwinst naar huis te gaan. Bernadette Verheyden en Clazien van den Bosch zien we met 11 gescoorde emmers terug op de plaatsen 2 en 3.

Bij de heren wist Chiel Aufenacker het kunststukje van Marian te evenaren, ook 14 emmers en de dagwinst. Aad van Rossum en Henk Treur zien we hier met 13 gescoorde emmers terug op de plaatsen 2 en 3.

Op hole 2 werd gestreden om de neary, hier wist Norman Manley bij de heren iedereen te verslaan. De dames waren deze dag net niet genoeg op tik om de green in één slag te bereiken.

Op hole 12 werd gestreden om de longest drive. De prijzen heirvoor werden door Petra Moen van International Forwarding Office beschikbaar gesteld.

Carla Leferink wist met een superdrive van bijna 200 meter iedereen de mond te snoeren. Geweldig wat een klap! Pieter van der Wiel sloeg een mooie rechte drive, genoeg voor de winst bij de heren, we hebben de afstand niet nagemeten. De mannen kunnen wel op les bij Carla!

De volgende wedstijd staat gepland op zondag 21 november, ons advies…. Schrijf op tijd in want vol is vol!